Vreemdgaan


Vreemdgaan, het onderwerp blijft een evergreen. Tijdloos met behoud van populariteit om over te lezen. Dan wel hopend dat het gaat over een ander en niet jezelf betreft óf wel? In het zuiden en met name in Brabant is het nu ‘na’ de carnaval weer actueler en houdt de gemoederen bezig. Brabant schijnt de koploper te zijn op het gebied van vreemdgaan tijdens de Carnaval. Het thema wordt op treffend wijze verwoord in het volgende carnavallied. (klik hier) Het vloeien van de alcohol doet de grenzen vervagen, alles kan, alles mag. Na het feestvieren komt de kater…Overigens is vreemdgaan niet aan carnaval gebonden, het blijft van alle tijden.

media_xll_1407629‘Het valt me op dat 1 van de betrokkene in de relatie altijd de laatste is die het te horen krijgt’. Het is een klassiekertje. Eentje waar nooit een oplossing voor gevonden lijkt te worden. Iedereen flirt wel eens, daar is niets mis mee. Een aantal gaan in dat flirten wat verder. Flirten met mensen die je nog niet, of niet zo heel goed kent, is altijd spannender dan met mensen die je wel goed kent. Tegelijkertijd vinden we het wel vervelend als onze partner hetzelfde doet. We weten dat we respect moeten hebben voor elkaar en grenzen daarbij niet moeten overschrijden. Het van tevoren bespreken wat ons bezighoudt is beter dan achteraf. We moeten in gedachten houden: ‘Doe een ander niet aan, wat je zelf ook niet wilt dat jou wordt aangedaan’. We weten tevens ook dat het een hoop ellende zou voorkomen.

Terwijl je dit leest zie ik je wellicht ja knikken, maar dan blijkt dat dit gegeven in real life toch wat minder eenvoudig lijkt te zijn. Het kan gepaard gaan met emoties, misschien een gemis, een verhoogd libido, een magische aantrekkingskracht, spanningsveld of wat voor benaming je er ook aan wilt geven. We moeten ermee dealen op dat moment. Het is iets menselijks, waarmee ik het niet goedpraat, maar het kan je overkomen…

Mensen die het vreemdgaan zeer stellig afkeuren, doen het vaak zelf op een bewuste dag. Wellicht in een nog stoutere versie. Óf zouden het stiekem wel willen maar niet durven. Ergens las ik: “In het begin levert een relatie energie op. De relatie vervolgens goed houden, kost energie.” Waarheid als een koe. Je doet namelijk je best om je relatie te hebben zoals je denkt dat je relatie hoort te zijn. Alleen naar het vinden van: ‘hoe dat dan precies moet’, is nog wat onduidelijkheid.

snapchat-logo-picturesDoor sociale media is flirten gemakkelijker geworden. Vreemdgaan kan het uiteindelijke doel worden. Social media-affaire noem ik dat dan. Een Facebook of Twitter was in eerste instantie bedoeld als ontmoetingsplaats en niet als datingsite. Vroeger, oftewel een aantal jaren geleden, snuffelde je bij onraad in iemands zakken of checkte de geschiedenis van iemands berichten. Tegenwoordig ligt heel onze privacy zo goed als op straat en kunnen we via allerlei trucjes precies weten waar iemand is, hoe laat, met wie, op welk netwerk hij/zij zit en ga zo maar door. Dus dat maakt het er niet makkelijker op om dingen geheim te houden. Hoe paradoxaal eigenlijk.

Tja… wat is dan de oplossing? Of is die er niet?

heartJe zou kunnen proberen elkaar vrij te laten. Elkaar te vertrouwen en er niet bovenop te gaan zitten. De relatie wordt er sowieso niet leuker van. Kijken wat er gebeurt. Garanties krijg je niet, invloed kun je hier niet op uitoefenen en het zal altijd wel een inwendige strijd blijven. En als ik er zo nog eens over nadenk kom ik tot de conclusie: ‘als je geconfronteerd wordt met het vreemdgaan van je partner je eigenlijk altijd de laatste bent die het weet’.

Monique 

Wil je hierop reageren, laat dan hieronder je reactie achter!

3 Comments on Vreemdgaan

 1. Camille
  23 februari 2016 at 23:24 (8 jaar ago)

  vreemdgaan , dat is met het goede been, uit het verkeerde bed stappen, en je moet goed na denken voor dat je dat gaat doen ?

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   24 februari 2016 at 07:53 (8 jaar ago)

   Ja, er goed over nadenken is een wijze beslissing, maar omdat hiermee verlangens en emoties gepaard gaan wordt dat nadenken dikwijls overgeslagen. Zoiets als het kalf verdronken is dempt men de put 😉

   Beantwoorden
   • Camille
    7 maart 2016 at 18:36 (8 jaar ago)

    wel een late reactie, je weet dat het verkeerd kan gaan, dus zorg dat er geen put in de buurt is, dan kan je er ook niet invallen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh