Vrouwenvenijn


Vrouwenvenijn, mooi onderwerp voor de maandagmorgen. Jaloezie en afgunst is van alle leeftijden. Ergens had ik de hoop dat het niet meer zou bestaan als je wat ouder werd, maar niets is minder waar. Nu elkaars leven via diverse social media steeds inzichtelijker wordt, althans veelal the bright side, viert de kift hoogtij. Uiteraard komt het dan niet rechtstreeks bij je binnen, maar ben je ongevraagd wel stof op een feestje! En via de omweg krijg je het soms alsnog te horen.

afgunstMaar ook in real life hebben vrouwen vaker het gevoel dat ze met een andere vrouw moeten concurreren. Een zeer oplettend oog ziet bij binnenkomst op een feestje dan alles. Wat heeft ze aan. Hoe is ze opgemaakt. Hoe dik of dun is ze. Wat voor kleren draagt ze. Hoe hoog is haar hakhoogte. Hoe praat ze. Hoe lacht ze. Staat ze te dicht in de buurt van manlief etc. etc. Alles wordt gescand en door het allemaal goed te bekijken kan de onzekerheid toeslaan en het gevoel van afgunst de kop op steken. Vervolgens slaat het venijn toe en kan het roddelen beginnen. Herken je dat? En waarom? Gaan ze zich daardoor beter voelen? Willen ze stoken om je zogenaamde ‘perfecte’ wereldje, zoals ze dat zien, overhoop te gooien? Of is hun leven dusdanig oninteressant dat het makkelijker is om over een ander te praten? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. 

Laat ik het nu eens bij mezelf houden. Ik heb een leuk leven, een leuke man, 2 puberende dochters, een fijn huis,  dankbaar werk en lieve vrienden om me heen. Goed voor mekaar toch? Aan de buitenkant zou dat ‘perfectie’ uit kunnen stralen. Ja en? Daar mag je zo naar kijken en over denken wat je wilt want daar heb ik toch geen invloed op. Maar perfect is het natuurlijk nooit, maar is dat het streven? Ieder huisje heeft namelijk zijn kruisje wat voor het gemak vaak wordt vergeten. Maar dat zie je niet altijd. Ik kan heel blij worden van simpele dingen die door ervaring en mijn leeftijd steeds belangrijker zijn geworden. Gezond zijn (en blijven) tevreden zijn met wat je hebt en genieten van het leven.

Het is de buitenkant waar naar wordt gekeken. Iedereen mag daarvan denken wat hij wil. Ik voel niet de behoefte om mijn hele privé-leven de ether in te gooien om mezelf te gaan verantwoorden over hoe ik eruit zie of wat ik doe. 

Vrouwen zijn over het algemeen nieuwsgierig en willen het allemaal weten, je diepste ziels roerselen, om het op een slecht moment weer tegen je te werpen. Neem ik ze dat kwalijk? women-458619_960_720Ja, soms wel, want ze schaden mijn vertrouwen wat ik in ze had. Ik heb veel geleerd in mijn leven. Het heeft me vaak geraakt dus ben voorzichtig in wat ik naar buiten gooi. Vrouwen hebben over het algemeen een paarden geheugen en zit je ze in de weg dan wordt de oude koe weer uit de sloot getrokken en kan het gooien met modder beginnen…

Destijds ben ik gestart met mijn praktijk http://www.power-aan.nl met gezonde bibbers in mijn benen. Ik focuste me op mijn doelgroep, de mensen in hun midlife. Een interessante groep omdat ik er zelf midden in zit en je met andere dingen worstelt dan in je twenties. Dus ik startte en ik raakte de juiste doelgroep die ik voor ogen had. De blogs die ik op http://www.krachtigmooi.nl schrijf geeft een kijkje achter mij als persoon en hoe ik in het leven sta. Ik heb moeten knokken voor waar ik nu sta. Dat leverde mijn eigen stroom aan mensen. En hoewel mijn maandelijkse inkomsten fluctueren ben ik heel tevreden. Gun ik daarmee mijn collega’s binnen het vak minder? Nee, natuurlijk niet. Ik voel die concurrentie daarin niet. Ieder gooit er zijn persoonlijkheid in en omdat je met mensen werkt moet het klikken met de ander. Rule nr.1. Dat is iets wat je niet kunt afdwingen en een ander mens voelt het als je niet oprecht bent. Zo simpel is dat. Ik gun een ander heel veel en heb bewondering voor de mensen die nu iets nieuws starten. Ik voel dan mijn eigen bibbers weer en zal ze alleen maar stimuleren, want het kan je heel veel moois brengen.  

biertjeWat dit alles betreft hebben mannen het beter voor elkaar. Als zij ruzie met elkaar hebben dan vechten ze het uit, geven elkaar een handdruk en begraven de koe. Om vervolgens samen een biertje te drinken aan de bar alsof er niets is gebeurd. Daar kunnen nog veel vrouwen wat van leren!  

Monique 

3 Comments on Vrouwenvenijn

 1. Mirjam
  6 februari 2018 at 11:40 (6 jaar ago)

  Dank je wel lieve Monique!

  En je laatste blog is mooi en heel herkenbaar

  Liefs Mirjam

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   26 februari 2018 at 21:11 (6 jaar ago)

   Dank je wel Bryn! 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh