Appelazijn 2

In mijn vorige blog had ik het over appelazijn als middel om te ‘Detoxen‘. Maar appelazijn is veelzijdiger. Het is daarom ook jammer om deze alleen maar te gebruiken om te Detoxen. Bij mij staat het standaard in mijn kastje als een eerste hulp bij allerlei zaken. Het heeft zoveel mogelijkheden en ik ga er nu weer een aantal met jullie delen, maar dan voor de ‘Beauty Outside’.

 • Ik spoel en masseer mijn haren met appelazijn na het reinigen met shampoo. Ik doe dit 1 keer per week om de styling producten een keer goed uit mijn haar te wassen, zodat ze weer beter hun werk kunnen doen. Het geeft daarna meer glans, voelt heel schoon en regelt de ph-waarde van mijn hoofdhuid. Zo vermijd ik schilfertjes. Ik doe het in de verhouding 1:1 (half kopje appelazijn, half kopje warm water). Ik Gebruik hiervoor een leeg shampoo flesje met een kleine opening om het gemakkelijk aan te kunnen brengen en in te masseren. Vervolgens laat ik het 2 minuten intrekken en spoel zorgvuldig uit. De geur van de appelazijn verdwijnt overigens zodra je haar droog is.
 • Ik gebruik het ook op mijn gezichtshuid als reinigingsmiddel als mijn huid wat appelazijn-01onrustig is. Ik mix één eetlepel appelazijn met twee kopjes water en doop hier een katoenen watje in. Ik veeg dit over een gereinigd en droog gezicht, maar spoel het niet af het droogt namelijk snel op. Dit zorgt voor vermindering van grove poriën en het stimuleert de circulatie van je huid.Ook hier weer niet vaker dan 1 keer per week.
 • Appelazijn werkt namelijk antibacterieel, balanceert de ph-waarde van de huid en verwijdert dode huidcellen. Appelazijn bevat natuurlijke AHA (Alpha Hydroxy Acids) die zowel bij een opkomend puistje als huidveroudering effectief is. Dit voorkomt dat de huid te vettig of juist droog wordt. In de zomer zet ik het even in de koelkast dan voelt het bij gebruik lekker fris aan.
 • Geprikt aan een brandnetel? Of een blauwe plek? Appelazijn verzacht de pijn. Dep de geïrriteerde huid met appelazijn. Wratten en beginnende koortslip schijnen er ook van weg te gaan, maar dat is niet gebaseerd op eigen ervaring.
 • Ik neem altijd een flesje mee op vakantie. Soms kan de zon je toch nog verrassen en dan werkt appelazijn verzachtend en het herstelt de huid. Doe het op een doekje en wrijf voorzichtig over de verbrande huid. Beter natuurlijk voorkomen!
 • Ook helpt het goed voor een muggenbeet, insectenbeet of kwallenbeet, mocht je aan de zee zijn. Dep de appelazijn dan onverdund op de beet.
 • Hele dag op (te) hoge hakken gelopen? Neem een rustgevend warm voetbad (van minstens 15 minuten) met een klein kopje appelazijn om je vermoeide voeten tot rust te laten komen en zwelling te verminderen.
 • En dan een tip van mijn pedicure Suzan. Ik heb er zelf gelukkig geen last van, maar wil hem wel even delen. Appelazijn geneest kalknagels en bestrijdt voetschimmel. Wel consequent een aantal maanden volhouden door je nagel 2x daags ermee in te wrijven voor het gewenste effect.

largeDe antiseptische effecten van appelazijn merk je al na enkele dagen op alle vlakken, dus dat is in ieder geval ‘mooi meegenomen‘! 😉

Heb jij nog meer tips waarvoor je appelazijn gebruikt laat dan hieronder  je reactie achter, ik hoor ze graag!

Monique ♥

 

1 Comment on Appelazijn 2

 1. krachtigmooi
  11 maart 2015 at 17:40 (9 jaar ago)

  Ik krijg veel mailtjes van dames die samen met mij zijn gestart met het detoxen en ervaren hoofdpijn. In mijn blog staat het niet vermeld, maar het is van groot belang om veel water te drinken. De hoofdpijn komt door het ontgiften en ‘onvoldoende’ drinken. Dat veroorzaakt de hoofdpijn. Veel drinken, dan worden de afvalstoffen ook sneller afgevoerd! Niet stoppen nu, dat is sonde, het begin is gemaakt! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh