Lingerie


Lingerie! Maandagmorgen en een wellicht prikkelend onderwerp om de dag na het weekend mee te beginnen. Het zonnetje schijnt, de nieuwe zomerspulletjes komen te voorschijn en laten we beginnen met wat er onder zit. In mijn beleving is lingerie een beetje een ondergeschoven kindje. Mooie stof dus om iets over te schrijven.

love-campaignMet het ouder worden zijn we ons meer bewust van ons lichaam. Ondertussen weten we waar ons zelfvertrouwen zit en waar niet. We besteden veel geld aan het uiterlijk en verzorging, maar de lingerie staat toch niet altijd in de top 5. Nu hoeft dat echt niet altijd met heel veel toeters en bellen te zijn als je daar niet van houdt, maar wel goed passend. Dat is wel een belangrijke voorwaarde. Wat vervolgens weer wonderen doet voor je outfit.

Ik stond laatst in een kledingwinkel en een vrouw kwam in haar BH de paskamer uit. Poeh… Op de een of andere manier werd ik gedwongen om te kijken. Slecht zittend, te strak, verwassen en met uitgelubberde bandjes. Hmm… wat zou ze gaan kopen? Enigszins geïntrigeerd bleef ik kijken. Toen ze daarna, in haar niet matchende rafelende slip, even een andere broek pakte was ik enigszins geschokt. Maar goed, bloesjes, jurkjes, broeken kwamen na de passessie naar buiten (ze is het hokje verder niet uit geweest) en werden vervolgens bij de kassa tegen een klein fortuin afgerekend. Zou ze nu doorgaan naar een lingeriewinkel? Mijn inschatting was van niet. Toch jammer. Op de totale aankoop was een mooie bh met bijbehorende slip, string of whatever het kersje op de taart geweest.

Waarom vinden sommige vrouwen lingerie dan onbelangrijk ?

‘Dat zit niet lekker’, ‘Ik ga niet zoveel geld uitgeven voor een lapje stof’, Mijn man vindt het niet belangrijk, die kijkt er toch niet meer naar en wil het toch alleen maar zo snel mogelijk uit’, ‘Ik heb er de billen niet meer voor’, etc etc. Klinkt als een matig excuus. In de eerste plaats draag je het voor jezelf. Er is zoveel diversiteit dat er voor iedereen wel iets passends is en echt niet tegen de hoofdprijs.

413x480_shapewear-onder-rode-jurkLingerie kent meerdere vormen. Iets anders is in mijn beleving: ‘het corrigerend ondergoed’, wat overigens ook onder de noemer lingerie valt. Ik vind dat echt een dooddoener. Dat ondergoed wat de boel bij elkaar moet houden in dat kekke jurkje en je een maat minder moet doen lijken. Ook een beetje raar als je dan avonds je ontdoet van je kledij en alles zakt naar beneden met de striemen er nog in. Een jurkje in een maatje groter kopen lost het probleem wellicht op en zit nog comfortabel ook. Waarom ons wurmen in maatje 36 als dat al lang tot het verleden behoord?

Nog een nieuwkomer in lingerieland: ‘De anti-rimpel BH’. Huh? Een BH die je in de nacht moet dragen om een glad decolleté te krijgen. Wat gaat manlief daarvan zeggen? Niet echt opwindend lijkt me. En ja, ik weet het, die rimpels komen er naarmate je ouder wordt, overigens overal helaas, maar moeten we daar ook s’nachts onszelf voor gaan inpakken? Op je rug slapen, een sunblocker als je in de zon gaat, lekkere crèmes om het soepel te houden voorkomt ook veel schade. Nu praat ik even voor mezelf, maar ik wil dan ook niets aan in de nacht.

Lingerie2Ik vind goed zittend mooi ondergoed nog steeds belangrijk. Als ik het aanheb voel ik me net even iets beter. Ik voel me zelfverzekerder, vrouwelijker en kan daar echt van genieten. Dat soort kleine dingen kunnen me soms ineens een heel fijn gevoel geven. Ook al ziet de ander het niet, ik weet het 😉

Monique 

2 Comments on Lingerie

 1. Camille
  2 mei 2016 at 13:59 (8 jaar ago)

  soms weten vrouwen zelf niet hoe mooi ze zijn.en een mooi stukje lingerie kan daar alleen maar aan bijdragen om nog mooier te worden (succes voor de dames met drempelvrees gewoon doen)

  Beantwoorden
  • krachtigmooi
   2 mei 2016 at 16:35 (8 jaar ago)

   Helemaal mee eens!;-)

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NIETS MOOIS MISSEN?

Vul dan je email adres in om je in te schrijven op deze blog en email meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh